Home   Visuele vaardigheden:

Visuele vaardigheden:

Het zien is een aangeleerd proces. Zoals je ooit hebt leren lopen en fietsen, moet je ook leren zien. Bij de meeste kinderen ontwikkeld dit proces spontaan, maar soms gaat dit niet vanzelf.

visuele vaardighedenIn de praktijk Unique Child test Fleur veel kinderen en volwassenen op de verschillende visuele vaardigheden. Wil je meer weten over de test, klik hier.

Waarom is het zo belangrijk dat we deze visuele vaardigheden goed ontwikkelen?

Visuele problemen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat iemand hoofdpijn heeft, niet goed kan (leren) lezen, leren en/of schrijven. Met visuele training kun je je visuele vaardigheden verder ontwikkelen en verbeteren. 

 

Bijvoorbeeld:

Als je tijdens het lezen je hoofd mee beweegt en je vinger gebruikt om de regels te volgen omdat je anders op de verkeerde regel verder leest. Kan dit komen doordat je ogen moeite hebben met oogvolgbewegingen. Daardoor kun je niet snel lezen en je wordt er heel erg moe van of krijg je er misschien wel hoofdpijn van. Wij leren je jouw ogen op de juiste manier te bewegen, zodat het lezen een stuk sneller en gemakkelijker wordt en je met meer plezier gaat lezen.

visuele vaardighedenVisuele training is een methode waarbij we met specifieke oogoefeningen de verschillende visuele vaardigheden ontwikkelen en/of verbeteren en op die manier een basis leggen voor het goed kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Zowel de toepassing en de effectiviteit van visuele training zijn terug te vinden in wetenschappelijke literatuur. Voor meer informatie over de visuele training, klik hier.